LED-Verlichting

Algemene informatie

Gloeilampen en halogeenlampen vervangen is een goed idee, zelfs als ze nog goed werken. Spaarlampen en ledverlichting zijn namelijk erg energiezuinig: je bespaart met deze lampen tot wel 80% aan elektriciteit!

Aanbod Paddepoel Energiek

In het kader van onze energiecampagne heeft Paddepoel Energiek meerdere aanbieders gesproken. Besloten is om het bedrijf 2BE LIGHTED – Lightworks als aanbieder te selecteren. 2BE LIGHTED is een Gronings bedrijf dat zich volledig heeft gespecialiseerd in LED-verlichting. Men levert niet alleen de lampen, maar ook verlichtingsadviezen en inrichtingsplannen, voor consumenten en bedrijven. Uitgangspunt hierbij is dat elke situatie om maatwerk vraagt. Daarom biedt 2BE LIGHTED ons ook geen standaardpakket aan maar een keuze uit diverse merken en types. Plus de mogelijkheid om op excursie langs te komen, zodat u uitleg kunt krijgen over de verschillende opties en kunt besprekenn wat voor u het best geschikt is.

Kosten en baten

LED-lampen zijn er in verschillende prijsklassen. Het is niet zo dat de duurste altijd de beste zijn, maar het principe ‘goedkoop is duurkoop’ gaat absoluut op. Een goede LED-lamp kost in de orde van € 10,- per stuk. Hoeveel u hiermee kunt besparen hangt af van welke lamp u vervangt en hoe vaak u uw lamp gebruikt. Bij gemiddelde waarden (vervangen van een 25W lamp die u 2,5 uur per dag gebruikt), bespaart u per lamp ongeveer 20 kWh per jaar, ofterwijl € 4,50. U heeft dit dus in zo’n jaar terugverdiend. Bij meer lampen in huis kan uw besparing flink oplopen.

Onze energiecoaches kijken rekenen u graag voor wat de besparing wordt bij het aantal lampen dat u wilt vervangen, rekening houdend met de branduren en lamptypes die voor u van toepassing zijn. Ook kunt u meegaan op excursie naar 2BE LIGHTED om meer informatie hierover te verkrijgen.

Veelgestelde vragen over LED-verlichting

Waarom LED – ik heb al spaarlampen

Ten opzichte van spaarlampen kunt u met LED-lampen toch ook nog weer besparen, namelijk tussen de 30 en 50%. Vergeleken met gloeilampen bespaart u met LED’s 80 tot 90% aan stroomkosten.
Bij TL-buizen is de verhouding nog gunstiger. Een gewone tl-buis heeft namelijk een starter die ook nog wat stroom verbruikt, bij een LED-tube is dat niet het geval.

Kan dat wel uit? LED-lampen zijn veel duurder!

LED-lampen zijn inderdaad duurder in aanschaf. Echter, de kosten van uw lamp zitten vooral in het stroomverbruik. De aanschaf van de lamp is eigenlijk maar een fractie van de prijs die u voor uw verlichting betaalt. Bovendien is het zo dat LED-lampen aanzienlijk langer meegaan. In principe moet een LED-lamp 30.000 uur meegaan.
Bron: www.olino.org

Heb je ook LED-lampen in warme kleuren?

De ontwikkeling van LED-lampen staat niet stil. De eerste generatie LED’s was nog geen toonbeeld van warmte, maar inmiddels zijn er heel fraaie lampen beschikbaar. 2BE LIGHTED heeft een zeer breed aanbod aan lampen en geeft desgewenst ook een compleet lichtadvies. Onze energiecoaches kunnen voorbeelden van lampen meenemen (wel even vooraf vragen).

Kan ik mee op excursie?

Uiteraard mag u mee! Meld u zich dan a.u.b. bij ons aan, bij voorkeur door een mail te sturen aan . De datum van de excursie wordt binnenkort bekend gemaakt. Hierbij proberen we rekening te houden met de agenda’s van de geïnteresseerden.

Bronnen / meer info:
www.milieucentraal.nl
www.olino.org
http://www.2belighted.nl