Het Energieproject 2016

In Paddepoel zal het wel nogal wat investering kosten als je je huis echt 100% klimaatneutraal wilt maken. Nog los van het feit dat je altijd je aansluiting en belasting op energie nog moet betalen; het is in oudbouw best topsport als je alle maatregelen toe wilt passen die daarvoor nodig zouden zijn. Dat is prachtig voor wie er de tijd, het geld en de energie voor heeft. Bent u zo iemand, klop dan vooral bij ons aan, wij vinden dat leuk! Maar we willen wel benadrukken dat het wel degelijk mogelijk is om goed te besparen met maatregelen die niet eens zo veel geld en moeite kosten. U zult uw energierekening dan niet geheel naar nul brengen, maar wel fiks kunnen verlagen. Voordeel erbij: elke maatregel zal de uitstoot van CO2 beperken - we zullen ook berekenen hoeveel!

Even het overzicht van de planning:

Energiebesparingsproject in fasen 2016-2020

We hebben begin 2016 een zogeheten kickstartsubsidie gekregen van de gemeente Groningen om ons project uit te breiden. We hebben ons project opgedeeld in enkele fasen, waarvan de eerste 13 april 2016 van start is gegaan.

Fase 1 Paddepoel-Noord: tot december 2016

We starten met gebied 1 - ca. 430 grondgebonden woningen in Paddepoel Noord (binnenring). Het gaat hier concreet om de eensgezinswoningen aan de Planetenlaan, Avondsterlaan, Venuslaan, Uranusstraat, Neptunusstraat, Marsstraat of Jupiterstraat.

Op deze website vindt u per maatregel de concrete vragen en antwoorden. Alle prijsopgaves voor maatregelen zijn nu rond en vastgelegd, u kunt deze informatie via ons aanvragen.

Fase 2 en verder

We hebben ook gepland in welke volgorde we de overige woningen in Paddepoel en een stukje van Selwerd gaan benaderen. We zullen waar mogelijk ook huurders betrekken, omdat er ook voor huurders mogelijkheden zijn om mee te doen in de energietransitie.

Fase 2: grondgebonden woningen van hetzelfde type als in Paddepoel Noord.
Fase 3: huur- en koopwoningen in geheel Paddepoel Noord
Fase 4: alle huur- en koopwoningen in Paddepoel Noord en Zuid

Paddepoel Energiek al actief sinds 2012

Voor de mensen met historisch besef nog even een aardigheidje. Er is al een energiebesparings-project geweest in Paddepoel. Dit project werd in 2012 uitgevoerd door Els Struiving, Simon Boven en Henk-Jan Falkena. Het was een succes: dertig mensen deden mee. Zij investeerden samen voor 100.000 euro, kregen korting door gezamenlijke inkoop en subsidie van 12.000 euro en ze besparen inmiddels op jaarbasis ongeveer 11.000 euro.